EL BACALLÀ dessalar-lo

Per dessalar-lo o hidratar-lo correctament s’han de seguir 2 passos:

Primera aigua. S’ha de posar el bacallà en un bol amb aigua freda a la nevera durant 3 o 4 dies. Hi ha d’haver prou aigua perquè els talls quedin ben coberts. Aquesta primera aigua rehidratarà correctament el bacallà.

S’ha de canviar l’aigua 3 o 4 cops, segons el gruix de la peça, i deixar un mínim de 2 hores entre cada canvi. (Aquest procés hauria de durar unes 24 hores.)

Abans de cuinar-lo és recomanable embolicar-lo amb un drap de cuina perquè absorbeixi tota l’aigua. És imprescindible assecar-lo al màxim perquè no es desfaci en coure’l.

Nosaltres us aconsellem que demaneu al vostre bacallaner el bacallà al vostre gust, ja que, com dic sempre, quina necessitat hi ha de tenir tants maldecaps, si la bacallanera us pot fer la feina? A més, el preu real no varia gaire, ja que descomptem el preu de l’aigua.